Dobrodošli! Kupovali ste kod nas ranije? Prijavite se

Nema proizvoda u korpi
Korpa

Portalibris prodaja knjiga

Aktuelno

308 din
عرض موقع الناشر 200 din

Ljubitelji istorije pokušavaju da kroz nju pronađu odgovore na životna pitanja, da otkriju pravila i razloge velikih slomova i potresa. Ovom se temom bavi i Piter Turčin. Postoje li „istorijske...

Opširnije...

1.265 din
الخيار quanto ثنائي 950 din

„ZMAJ I ŽDRAL“ je prvi od dva romana o Milošu Obiliću i rađen je po srpskoj mitologiji i predanju. On je na neki način i uvod u trilogiju „Kosingas“ jer u njemu srećemo neke likove koji...

Opširnije...

330 din
انظر المشاركة 250 din

Andra Gavrilović (1864–1929) bio je srpski pisac, istoričar i istoričar književnosti. Kao gimnazijalac pisao je članke za Srpske ilustrovane novine i Zadrugu. Završio je Filozofski fakultet i...

Opširnije...

253 din
http://wilsonrelocation.com/?q=%D8%AA%D8%AD%D9%84%D9%8A%D9%84-%D8%B3%D9%88%D9%82-%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%88%D8%B1%D9%83%D8%B3 200 din

Mali lirski roman sa velikim emotivnim nabojem. Govori o tri rata u dvadesetom veku, ali i o braku u kojem kako godine prolaze opostoji sve dublja vezanost. Robert Makajver je istoričar koji posle...

Opširnije...

979 din
http://www.ghanaiandiaspora.com/?antypor=%D9%83%D9%85-%D8%B3%D8%B9%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%B0%D9%87%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D9%8A%D9%88%D9%85&24a=90 730 din

Dobitnik nagrade „Vrata knjige” 2016. Ispričaću ti bajku, pa ti sam odluči koliko u njoj ima istine. I neću ti ništa više odati, ali  neke stvari ti mogu obećati. Doživećeš Retru,...

Opširnije...
<
>
 • PORTALIBRIS NA SAJMU 2017. sreda, 18 oktobar 2017 10:50
  PORTALIBRIS NA SAJMU 2017.

  Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu izdavačka kuća Portalibris će kao i svake godine obradovati čitaoce popustima i poklonima.Uz svaku kupljenu knjigu dobijaće se jedna knjiga na poklon,a svi naslovi biće na sajamskom popustu do 90%..

  Portalibris će predstaviti svoju ediciju Otrgnuto od zaborava i u njoj dela mnogih domaćih klasika koji su nažalost zaboravljeni: romane خذ رابط Lazara Komarčića i među njima prvi srpski roman fantastike: Jedna ugašena zvezda, reizdat nakon 115 godina,  knjige الخيارات الثنائية البرمجيات تاجر  Dragiše Vasića koje nisu reizdavane pedeset godina i više,  najstariju  dramu fantastike na svetu انقر الآن Dragutina Ilića: الخيارات الثنائية لنا Posle milijon godina, dnevnik http://www.tyromar.at/?yuwlja=%D8%B3%D9%88%D9%82-%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%88%D8%B1%D9%8A%D9%83%D8%B3&566=df Pere Todorovića, i tako dalje.

  U ediciji وش افضل شركة اسهم السعودية Lektire mladi čitaoci i ljubitelji klasika pronaći će kultna dela domaćih pisaca, knjige opremljene slikom autora i biografijom.

  Kada su u pitanju domaći autori, i ove godine dominiraće žanrovska književnost.

  ننظر إلى هذا الموقع على شبكة الإنترنت Miloš Petković   قراءة هذه المشاركة هنا Veštica iz Strašilova

  Najmlađi domaći pisac fantastike Miloš Petković predstaviće svoju novu knjigu Veštica iz Strašilova. Triler sa elementima fantastike čija se radnja dešava u Jugoslaviji osamdeseth.

  Opširnije...
 • PREMIJERNO: Veštica iz Strašilova Miloša Petkovića u Nišu petak, 13 oktobar 2017 10:12
  PREMIJERNO: Veštica iz Strašilova Miloša Petkovića u Nišu

  Svoj novi žanrovski naslov: Veštica iz Strašilova Miloš Petković predstaviće premijerno u svom gradu – Nišu, dans na famozni petak 13. u Biblioteci "Stevan Sremac".

  Ovaj događaj zamišljen je pre svega kao uvođenje u svet Petkovićevog romana i to kroz kamerno čitanje odlomaka u mističnoj atmosferi. Jezoviti događaji biće u skladu sa datumom, a posetioci će imati priliku i da među prvima dobiju potpisane primerke, razgovaraju sa piscem i tako dalje.

  Knjiga je već u prodaji preko sajta Portalibrisa, portala NET knjižara, a biće jedno od hit izdanja na Sajmu 2017. Na Portalibrisovom štandu gde će autor od srede do nedelje (od 25. do 29.)potpisivati primerke.

   

  Opširnije...
 • EKSKLUZIVNO: „Veštica iz Strašilova” Miloša Petkovića i „Smrt na oltaru” Verice Vinsent Kol u prodaji sreda, 11 oktobar 2017 10:07
  EKSKLUZIVNO: „Veštica iz Strašilova” Miloša Petkovića i „Smrt na oltaru” Verice Vinsent Kol u prodaji

  Konačno su u prodaji hit knjige Portalibrisa koje su čitaoci dugo čekali: Veštica iz Strašilova Mioša Petkovića i Smrt na oltaru,malteška misterija  Verice Vinsent Kol.

  Ljubitelji fanatstike već poznaju Petkovićevo stvaranje, a njegova nova kniga upoznaje nas sa misterioznim „veštičjim” događajima osamdesetih godina u bivšoj Jugoslaviji.

  Poštovaoci domaćih trilera kojima autorka Vesica Vinsent Kol nije nepoznato ime imaće priliku da živaju u novoj zamršenoj krimi priči: كنت أقرأ هذا Smrt na oltaru, malteška misterija.

  Ovi naslovi su na putu ka bibilotekama a za sada su u premijernoj prodaji u Portalibrisu i preko portala NET knjižara, i to po sniženim cenama!

  Opširnije...
 • Tri knjige Dragiše Vasića: „Devetstotreća", „Crvene magle“, „Pripovetke“ utorak, 26 septembar 2017 09:57
  Tri knjige Dragiše Vasića: „Devetstotreća", „Crvene magle“, „Pripovetke“

  Iako rehabilitovan i ponovo vraćen na zasluženo mesto znamenitih ljudi iz naše prošlosti, delo Dragiše Vasića i dalje je u zapećku. U svoju ediciju Otrgnuto od zaborava, izdavačka kuća Portalibris najpre je uvrstila važan istoriografski spis: „Devetstotreća“. A onda su na red došla Vasićeva književna ostvarenja – roman „Crvene magle“ i „Pripovetke“.

  Neverovatno je da tako vredan, kvalitetan književni opus sve ove godine biva ignorisan, zaboravljen. Bez sumnje će svako dok bude čitao ova dela pomisliti koliko je žalosno što takav pisac nije dobio poštovanje koje zaslužuje i što je publika bila uskraćena da uživa u  izuzetno snažnim, vrhunskim delima naše književnosti.

  “Devetstotreća“ predstavlja istoriografski prikaz jednog od najznačajnijih potresa u našoj istoriji. Iako se o tome sada dosta zna, neprocenljivo je vredna  priča koju donosi Vasić kao savremenik, istoričar, poznavalac međunarodnih odnosa. U toj knjizi dostupne su informacije kojih nema na drugim mestima,  imena i situacije kojima se možda i nije pridavao veliki značaj, ali  čiji je uticaj baš Vasić istakao.

  On unosi u to delo i svoju subjektivnu vizuru koja plastično dočarava duh vremena, prilike, raspoloženje među ljudima – a sve to niko ne bi mogao bolje da prikaže od osobe koja dobro poznaje svoj narod, mentalitet, i prethodne istorijske turbulencije.

  Vasićeve „Pripovetke“, s druge strane, slikaju čitav jedan svet, život na našim prostorima u vreme pred, tokom i nakon Prvog svetskog rata, svet trgovaca, vojnika, đaka, koji ne poznajemo jer ga gotovo svi drugi pisci (i filmadžje) menjaju, pojačavaju, idealizuju, a Vasić se drži istine. Međutim u središtu su ljudi, isti onakvi kakvi su nekad bili i kakvi su danas, neobični pojedinci sa svojim idealističkim, lukavim, iskrivljenim ili snažno emotivnim pogledom na svet: Resimić dobošar, trgovački sin Ilija Vasić, mala rođaka Svetlana,  rekovalescenti u ratu, pijani, očajni vojnici... I kroz te upečatljive junake Vasić zapravo govori o dubokim istinama sveta i života, o prolaznosti, o uspomenama, o idealima, jednostavnosti svakodnevice.

  „Eto, hoću da ti kažem da život nije ono što smo mi mislili.“( „U gostima“)

  Opširnije...
 • Romani „Tajna iskre” i „Žiži” u Biblioteci „Milutin Bojić” petak, 15 septembar 2017 08:47
  Romani „Tajna iskre” i „Žiži” u Biblioteci „Milutin Bojić”

  U utorak, 19. septembra, u 19 časova u Biblioteci „Milutin Bojić” biće predstavljene dve pobedničke  knjige Portalibrisovog prošlogodišnjeg konkursa Vrata knjige: „Tajna iskre” Danice Bogojević i „Žiži” Mirjane Uzelac.

  Ove knjige premijerno su predstavljene na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, autorke su imale promocije po Srbiji, ali je ovo prilika da se još jednom osvrnu na svoju prvu godinu u ulozi pisca i da na novo skustvo pripreme ovogodišnje pobednice Draganu Ćosić i Aleksandru Blagojević, autorke romana „Loza Pelina” koje će takođe biti prisutne.

  Opširnije...
Portalibris Portalibris 011/32-43-043